LOGLAMA YÖNETMELİĞİ

5651 sayılı kanun

Kamu kuruluşları ve özel sektörler özellikle oteller, cafeler, hastaneler, öğrenci yurtları vs gibi yerlerde misafirlerinize, çalışanlarınıza, müşterilerinize internet hizmeti sağlıyorsanız bu hizmetin güvenliğinden sorumlu olduğunuzu bilmelisiniz. İşletmenizin internetini kullanarak içerikleri suç teşkil edebilecek web sitelerinin gezilmesi, kurum yada şahıslara yönelik yapılan hakaret içeren yazıların yazılması gibi olaylar biranda sizi kanunlarla yüz yüze bırakabilir. Eğer kurumunuzda Güvenli WiFi Loglama Sistemi yoksa siz de işlenen bu suçlara potansiyel ortaksınız demektir.

Toplu İnternet kullanımı sağlayanların hukuki yükümlülükleri bulunmaktadır. Firmaların bir çoğu 5651 Sayılı kanunun ne olduğunu, ne yapması gerektiğini ve nasıl İnternet Kayıtları alması gerektiğini bilmiyor. Böyle bir kötü durum ile karşılaşmadan 5651 Loglama yazılımı sistemi Güvenli WiFi Loglama Sistemi ile tanışmanızı tavsiye ederiz.

5651 Sayılı Kanun Nedir?

İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında 2007 yılında çıkarılan kanundur. 5651 Sayılı Kanun içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu internet kullanım sağlayıcıları kapsamaktadır.

5651 Kanun İçerik Sağlayıcı Kimdir?

İnternet ortamında yani web sitelerinde, resim ve video gösterimi yapılan sitelerde yayınlanan makaleler, yazılar, yorumlar, resimler ve videolar gibi verileri internet ortamına yükleyen kişi yada kuruluşlar İçerik Sağlayıcı olarak adlandırılıyor.

5651 Kanun Yer Sağlayıcı Kimdir?

İnternette, yukarıdaki yazımızda bahsi geçen bilgilerin yayınlandığı web siteleri, web sitesi barındırma (hosting) hizmeti veren kurumlar kanunda adı geçen Yer Sağlayıcılar 'a birer örnek olabilir.

5651 Kanun Erişim Sağlayıcı Kimdir?

Erişim Sağlayıcı internet kullanımı için kablolu yada kablosuz , adsl, fiber, gibi bağlantı hizmetlerini getiren internet servis sağlayıcılardır.

5651 Kanun Toplu İnternet Kullanımı Sağlayıcıları Kimdir?

Kişilere belli yerlerde örneğin cafe , yurt , hotel , kurum yada kuruluşlarda , parklarda , plajlarda , kamplarda , işletmelerde , belli zamanlarda internet hizmeti sağlayan gerçek yada tüzel kişiliklerdir.

Toplu İnternet Sağlayıcıların Sorumlulukları , internet hizmeti verilen kullanıcıların içeriği suç teşkil edebilecek web sitelerine gitmelerini önleyen sistemlerin kurulması. İnternet hizmeti verilen kişilerin ip adres , mac adres , hizmetin başlama ve bitiş zamanları , varsa kimlik bilgileri gibi bilgilerin kayıt altına alınması ve bu kayıtların değiştirilmediğini kanıtlayan dijital imzalama yapılmalıdır.

5651 Log İmzalama (Zaman Damgası)

İşletmenizde yada kurumunuzda internet hizmeti verdiğiniz kişilerin dhcp ip adres , mac adres gibi loğlarının değiştirilmediğine dair elektronik olarak imzalanması işlemidir. Bu Log İmzalama yada diğer adıyla Zaman Damgası yapılmamış olan bilgilerin geçerliliği söz konusu değildir. İmzalama farklı yöntemler ile yapılmaktadır. 5651 Yasa Dijital İmzalamayı herhangi bir kurum yada kuruluşun yöntemi ile imzalamanız gerekmemektedir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) web sitesinde yayınladığı örneğe uygun olması gerekmektedir.

Güvenli WiFi Loglama Sistemi tüm ihtiyaçlarınıza yanıt verir.

Eğer sizde yukarıda anlatılan sağlayıcılardan Toplu İnternet Sağlayıcısı kategorisinde iseniz Güvenli WiFi Loglama Sistemi ile internet log kayıtlarını yasanın öngördüğü şekilde tutabilirsiniz.

5651 Sayılı Kanun ile internet erişiminin kontrol altına alınması ve önlenmesi amaçlanmaktadır. İnternet üzerinden işlenen bilişim suçlarının önlenmesi ve suç işlenmiş bir olay sonrasında suçlu ya da sorumlularının tespit edilerek, işlenen suçun mahiyetine göre uyarı, para, hapis cezası gibi yaptırımlar uygulanmaktadır. Güvenli WiFi Loglama Sistemi, internet kullanıcılarını 5651 Yasa uygun kayıt altına alır, kurum yöneticilerinin mağdur olmalarını önleyerek, kurumların yasal sorumluluklarının yerine getirilmesini sağlar.

Güvenli WiFi Loglama Sistemi; kurulumlarda internet erişiminin güvenli, sorunsuz, hızlı, en önemlisi yasalara uygun bir biçimde kullanılmasını sağlayan ve bilgisayar ağınızı dış ve iç etkenlerden koruyan ağ güvenlik sistemidir.

Etiketler Loglama     Loglama Nedir     Kent Network Çözümleri     Kablosuz internet     5651 sayılı kanun     Adanet - ilikewifi - Kanuni Loglama - Facebook beğeni Arttırma     info@adanet.gen.tr  

© 2018 PORTRACE . Tüm Hakkı Saklıdır | Tasarım ADANET